GIDA TAKVİYESİ

Probiyotiklerin Önemi Artıyor

0
probiyotiklerin onemi artiyor robiyotiklerin onemi artiyor

İlaç sektörünün OTC alanına daha fazla odaklanmaya başladığı son yıllarda, sağlık ve beslenme alanında probiyotiklerin önemi gittikçe artıyor. Özellikle pandemi sonrası konu bağışıklık sistemi olunca probiyotik pazarında çok ciddi büyüme rakamlarıyla karşılaştık ve bu büyüme bugün de devam ediyor. Peki, nedir probiyotik? 

Probiyotikler, insan vücudunda doğuştan bulunan, sindirim ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan, genel sağlığı desteklemeye yardımcı mikroorganizmalardır. Bu mikroorganizmalar bağırsak florasının bir parçası olup bağırsaklarda yaşayan zararlı bakterilerin çoğalmasını engelleyerek sindirim ve bağışıklık sistemini destekler. Probiyotiklerin dışarıdan takviye olarak alınması gerekebilir, çünkü doğum şeklinden antibiyotik kullanımına birçok dış etken vücuttaki probiyotik miktarını azaltabilir. Bu da mikrobiyota dengesinin değişmesine ve sindirim ve bağışıklık sisteminde bozulmalara sebep olabilir.  

Vücudumuz, doğası gereği farklı probiyotik suşlarına ev sahipliği yapar. Probiyotik suşlarını kısaca, bir probiyotik türüne ait alt türler olarak tanımlayabiliriz. Suş kavramı önemlidir, çünkü her probiyotik türüne ait suşun vücut üzerinde farklı etkileri vardır. Tam bu noktada, o suş kullanılarak yapılmış klinik çalışmalar önem kazanır. Bir suşla yapılmış klinik çalışmalar, o suşun ilgili endikasyondaki etkinliği ve güvenilirliği hakkında kanıt sunar. Böylece hangi isteğimiz için hangi probiyotiği kullanmamız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabiliriz.

Yazının devamında da adını sıkça göreceğiniz Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938), Türkiye’de Eczacıbaşı İlaç Pazarlama tarafından BiGaia markası ile piyasaya sunulan bir suştur. 30 yıldan fazladır mikrobiyom çalışmaları yapan ve bu alanda adını dünyada duyurmuş BioGaia firması tarafından üretilmekte, BioGaia firması hem yetişkinler hem de pediatrik popülasyon için ürettiği yenilikçi ürünleriyle 100’den fazla ülkede bulunmaktadır. Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938) ile yapılmış klinik çalışmaların sonuçları 200’den fazla makalede yayınlanmış, dünya rehberlerinde de yerini almıştır. BiGaia, bu içeriğiyle BiGaia Saşe ve BiGaia D Vitaminli Damla olarak raflarda yerini almaktadır. BiGaia Saşe, içerisinde 10 saşe barındırır, tatsız ve kokusuz olması sebebiyle yemek ve içeceklere karıştırılarak tüketilebilir. BiGaia D Vitaminli Damla ise günde 5 damla olarak önerilir, hem Lactobacillus reuteri hem 400 IU D3 vitamini içerir. Easydrop teknolojisiyle kolay damlar ve 10 ml olmasıyla yaklaşık 2 aylık kullanım sağlar. 

Her ne kadar teknoloji günden güne gelişiyor ve bilgi her kaynaktan ulaşılabiliyor olsa da tüketicinin ilaçlar ve takviye edici gıdalar konusunda bilgi aldığı iki önemli kaynağın hala doktorlarımız ve eczacılarımız olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla BiGaia ekibi olarak BiGaia’nın faydalarını, etkilerini, klinik çalışmalarını doktor ve eczacılarımıza aktarıyor, onlarla fikir alışverişi yapıyoruz. 

Yazın Tadını Kaçıran 4 Sağlık Sorunu

Önceki

Sporcular Vitago Energy ile Ağrı Dağı Zirvesine Çıktı

Sonraki

İlginizi Çekebilir.