SAĞLIK

Yazın Cildiniz de Saçınız da Kurumasın!

0
yazin cildiniz de saciniz da kurumasin

Yaz aylarında güneş ışığı, deniz, havuz ve sıcağın etkisiyle cilt ve saç sağlığı olumsuz etkileniyor. Doç. Dr. Asude Kara Polat, yaz döneminde dikkat edilmesi gereken cilt ve saç bakımı önerilerini bizlerle paylaştı.

Yaz mevsiminde güneş ışığı, deniz, havuz ve sıcak havanın etkisiyle cildin koruyucu tabakası zarar görebilir ve ciltte kuruluk meydana gelebilir. Sadece cilt bakım rutinine nemlendirme ve güneş koruyucular eklemek yeterli olmayabilir; çünkü bu dönemde saçlar da kuruyabilir. Memorial Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Asude Kara Polat, yaz aylarında cilt ve saç sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Cildinizi Nemlendirin

Her banyo sonrası vücudu nemlendirmek önemlidir. Cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılmalı ve her banyo sonrası tüm vücut krem ya da losyonlarla nemlendirilmelidir. Yaz mevsiminde yağ bazlı ürünler yerine su bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Hyaluronikasit, seramid, pathenol gibi içerikler kullanılabilir.

yaz

“Her banyo sonrası vücudu nemlendirmek gerekiyor.”

Güneşten Korunun

Güneşin dik açıyla geldiği yaz aylarında UV etkisi daha belirgin hale gelir. Güneş koruyucu kremler, losyonlar veya stickler kullanılmalı ve mavi ışık koruyucu filtreli güneş koruyucular tercih edilmelidir. Güneş koruyucular, SPF en az 30 olacak şekilde geniş spektrumlu olmalıdır ve gün içinde 2-3 saatte bir yenilenmelidir.

“Gün içinde güneş kremini 2-3 saatte bir yenilemek önemlidir.”

Saçlarınızı Koruyun

Güneş, deniz ve havuz saç sağlığını da olumsuz etkiler. Saçlar kurur, matlaşır ve kırılabilir. Şampuan tercihinde nem veren seramid içeren ürünler kullanılmalıdır. Boyalı saçlar ve kuru saçlar için haftada 1-2 kez saç bakım maskeleri kullanılabilir. Tatlı badem yağı veya Hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj yapılabilir. Saçı fön makinesi ile kurutmak yerine kendi halinde kuruması tercih edilmelidir.

yaz3

“Saçlarınızı fön makinesi ile kurutmak yerine kendi halinde kurumasını bekleyin.”

Yazın Kozmetik İşlemler

Yaz aylarında karbon peeling, mezoterapi, trombositten zengin plazma (PRP), eksozom, botulinum toksin, dolgu uygulamaları ve bazı lazer tedavileri gibi dermokozmetik işlemler yapılabilmektedir. Sağlıklı cilt için bol su tüketmek, sebze, meyve ve baklagil tüketmek, sigara kullanmamak önemlidir.

Vitamin ve Destekler

Cilt sağlığını desteklemek için vitamin takviyeleri önemlidir. D vitamini yeterli olmadığında doktor tavsiyesi ile D vitamini takviyesi kullanılabilir. Balık tüketmeyenler için omega3 takviyeleri de cilt sağlığına katkı sağlar.

Yaz aylarında cilt ve saç sağlığını korumak için bu önerilere dikkat etmek, sağlıklı ve parlak bir görünüm için önemlidir.

yaz1

Yaz Aylarında Böcek Sokmalarına Dikkat!

Önceki

Tüketici Sağlığı Alanında Dünya Lideri Haleon, Türkiye’deki Dönüşüm Yolculuğunu Tamamladı

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in SAĞLIK