RÖPORTAJ

Doğal Kaynaklardan Ürüne: Voonka’nın Sağlık Sektöründeki Rolü

0
dogal kaynaklardan urune voonkanin saglik sektorundeki rolu

Kampotu Genel Müdür Yardımcısı Serap Akmaz, sağlık ve finans sektörleri arasındaki deneyimini ve Kampotu’nunsürdürülebilirlik, inovasyon ve sosyal sorumluluk konularındaki taahhütlerini OTCPlus’a anlattı.

WhatsApp Image 2024 06 03 at 14.23.23

Serap Akmaz

Sağlık ve finans sektörlerinde başarılı bir kariyer inşa eden Serap Akmaz, Kampotu İlaç’ta CFO olarak başladığı görevine, şu anda Genel Müdür Yardımcısı olarak devam ediyor. Kariyeri boyunca vergi denetimi, şirket satın alma ve birleşme gibi birçok alanda uzmanlaşan Akmaz, Kampotu’nun sağlıklı yaşam, sürdürülebilirlik ve kadınların güçlendirilmesi misyonlarına nasıl katkı sağladığını OTCPlus Dergisiokurlarıyla paylaştı. Türkiye’nin ilk likit kolajen üreticisi olarak da adından söz ettiren Kampotu, aynı zamanda sıfır atık üretim tesisleri ve çevre dostu projeleri ile de dikkat çekiyor. Röportajımızda, Kampotu’nun gelecek hedefleri, ürün geliştirme süreçleri ve sağlık sektöründeki rolünü Serap Akmaz ile konuştuk.

 

Öncelikle kariyerinizde sağlık ve finans alanlarında başarılı bir geçmişe sahip olduğunuzu görüyoruz. Bu iki farklı alan arasındaki geçişinizden bahseder misiniz?

Yüksek lisans eğitimimi Marmara Üniversitesi’nde Muhasebe Denetimi Bölümünde tamamladım. 12 yılık kariyer hayatımın,9 yılını vergi denetiminde geçirdim. Vergi denetimi uzmanı olarak başladığım görevime sırasıyla şirket satın alma, birleşme, vergisel risk yönetimi, hile ve suistimal denetimi, bütçe yönetimi, finansal raporlama alanlarında kıdemli denetçi olarak görev aldım. Bu süreç içerisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsat belgesini alarak finansal raporlama ve bütçeleme alanında tecrübelerimi artırdım.  9 yıllık iş tecrübemin ardından Kampotu İlaç ile tanışarak sağlık sektörüne geçiş yaptım. Kampotu İlaç’ta CFO olarak başladığım görevime Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmekteyim. Kampotu İlaç fabrika yönetiminde başarılı olmamın en büyük sebebi vergi denetimi ve finansal tablolar analizindeki uzmanlığım sayesinde karlılık, maliyet ve bütçe yönetimindeki stratejilerimdir.

 

Kampotu’nun sağlıklı yaşam ortağı olarak kendisini tanımlaması ile ilgili daha fazla bilgi alabilir miyiz?

Kampotu olarak; sağlık yaşamı desteklediğimiz gibi sağlıklı üretim ve sürdürebilir yaşam konusu üzerinde de çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kadınların çalışmasını ve kadın projelerini desteklemekteyiz.

 

Ürün geliştirme sürecinizde doğal kaynaklardan ve doğanın sunduğu desteğe nasıl değer veriyorsunuz?

 

Dünyadaki doğal kaynakları gelecekte de verimli şekilde kullanmak, sürdürülebilir yaşam için yeni projeler geliştirmekteyiz. Kampotu olarak sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye özen gösteriyoruz. Sıfır atık üretim tesisimizde, yapılan üretimler sırasında meydana gelen atıklardan, kompost üretimi yapıyoruz. Çevreye verdiğimiz önem ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için “step2water” sistemini kullanarak plastik tüketimimizi azaltıyoruz.

 

Kampotunun ürünlerinin içeriği hakkında nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz? Ve bu içeriklerin sağlık açısından faydaları nelerdir?

 

Son yıllarda; yoğun iş temposu, stres, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam nedeniyle günümüz insanının sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyduğu desteği Voonka ürünleri ile sağlıyoruz.

 

Geçmişten günümüze Kampotunun sağlık sektöründe nasıl bir fark yarattığını düşünüyorsunuz?

 

Kampotu İlaç, Türkiye’de likit kolajen üreten ilk firmadır. Bu formu tüketiciye sunarak sektöre liderlik etmiştir. Yeni projelerimizle ve yeni ürünlerimizle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz.

 

Kampotunun gelecek hedefleri ve stratejileri nelerdir? Sağlık sektöründe nasıl bir rol oynamayı amaçlıyorsunuz?

Kampotu olarak Voonka markamızı üretmekle birlikte fason üretimi hizmeti de vermekteyiz. Hedefimiz; yerli fason müşteri kapasitemizi artırmanın yanı sıra ihracat ağımızı büyüterek yerli üretim ve istihdama daha çok katkı sağlamak.

Voonkanın ürünlerindeki bileşen seçim süreci hakkında bilgi alabilir miyiz? Hangi kriterlere göre seçim yapıyorsunuz?

Bileşen seçiminde doğal kaynakları kullanmaya özen gösteriyoruz. Uluslararası platformda geçerli GMP, ISO belgelerine sahip tedarikçiler ile çalışarak, gıda güvenliğini ön planda tutuyoruz.

 

Voonka Collagen markası gıda takviyelerinin yanı sıra cilt bakım ürünleri de sunuyor bu iki farklı kategorideki ürünler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

Hem kolajen hem de kolajenli cilt bakım ürünlerimiz cilt elastikiyetini arttırıp cilt nem dengesini sağlayarak cilt güzelliğine destek sağlamaktadır. Cilt bakım ürünlerimizin içerisindeki atelocollagen kolajenler, diğer kolajengruplarımıza göre yapısı bozulmamış olduğu için cilde haricen kullanımı daha iyi emilim ve nemlendirme sağlar.

Humanis’in Ürün Müdürleri ile OTC Sektörü Hakkında

Önceki

5-9 Yaş Arası Down Sendromlu Çocuklar Geleceğe Abdi İbrahim’le “Kulaç Attı”

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in RÖPORTAJ